Rött kort, Veolia!

 

 

Det multinationella företaget Veolia tjänar pengar på att bryta mot folkrätten och de mänskliga rättigheterna. De bygger Israels olagliga järnväg på ockuperad mark i Palestina vilket strider mot internationell lag.

SL äger Stockholms kommunikationer men de hyr ut driften av trafiken till andra företag, i nuläget Veolia. Kontraktet med SL går snart ut. Beslutet om vem som får rättigheterna att driva SLs kommunikationer i framtiden ska tas i januari år 2009.

Rättviseakademin anser att SL har en skyldighet gentemot oss kunder och oss skattebetalare att kräva att Veolia ska sluta bryta mot folkrätten. Annars är de inte välkomna att fortsätta driva vår tunnelbana.

Både Veolia och SL har skrivit på FNs deklaration Global Compact. Där lovar företagen att ta ett aktivt ansvar för bland annat mänskliga rättigheter. Trots det bryter Veolia tydligt mot dessa när de genom byggandet av järnvägen ökar Israels olagliga infrastruktur på ockuperat palestinskt territorium och ökar förbindelserna för bosättningarna.

Visa Veolia rött kort!
Sätt på dig SLs röda plastficka på Palestinas nationaldag den 15 november. Uppmuntra SL att diska Violia om de inte omedelbart upphör med att bryta mot folkrätten.

Läs mer på www.rattviseakademin.se

 

sl

Annonser
Publicerat i Allmänt. 2 Comments »

2 svar to “Rött kort, Veolia!”

  1. Galaxa Says:

    Detta var i sanning upprörande! Bra att ni uppmärksammer det!

  2. betraktarensoga Says:

    OBS!

    Eftersom att Rättviseakademin har fått sjukt mycket mail med en önskan att delta i aktiviteterna vill vi därför bjuda in alla till en samling nu på fredag den 14 november. Alltså dagen innan Palestinas nationaldag för att hypa ”Rött kort, Veolia!” i god tid.

    Kl 11.15 sluts vi upp på Sergelstorg i Stockholm. Kul att intresset är såå stort! =) Tillsammans kommer vi att dela ut flyers och säkerhetsnålar till SLs resenärer och uppmuntra passagerarna att vara stolta över sitt ställningstagande för en schysst tunnelbana. Vi ses!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: