Biobränsle Vs Mat

Hur står det till med hyckleriet? Varför prioriteras människoliv mindre än fordon ? Är det viktigare att vi känner oss duktiga?

 

Med G8 ländernas regeringar och de multinationella företagens goda samtycke propageras det för biobränsle istället för fossilt bränsle. Att odlade grödor skall användas i syfte att föra fram motordrivna fordon är helt sjukt anser jag, särskilt då det finns människor som gärna äter denna mat.

 

Hur kan det vara rimligt att ha detta i våra bilar när människor svälter?

Är det viktigare att man ska kunna åka till köpcentra med sin miljövänliga bil när människor svälter och drivmedlet är de här människornas mat? Det är helt sinnessjukt att det odlas grödor i syfte att användas som drivmedel och inte i syfte att ge mat till människor och att man i vissa fall stjäl mat från de här fattiga människorna.

 

De höga matpriserna som råder just nu har lett till en katastrof som vi säkerligen bara sett början på, men denna katastrof drabbar inte oss som läser denna text.

Världsbanken uppger att den främsta orsaken till de höjda matpriserna är framställningen av biobränsle, detta gör den i en icke utgiven rapport enligt den brittiska tidningen The Guardian.

I rapporten så står det att framställningen av biobränsle ligger bakom en höjning på 75% av matpriserna. Matpriserna var det viktigaste som skulle tas upp under G8 mötet i Japan nyligen, då delegaterna förresten frossade över en åttarätters måltid.

 

Organisationen Action Aid uppger att G8 ländernas pådrivningar av att använda biobränsle har lett till att 760 miljoner människor lever med en överhängande risk för att kunna drabbas av svält men att den höjning på 82% som redan genomförts sen 2006 har lett till att 260 miljoner människor lever med en risk av att kunna drabbas av svält.

 

Så helt ärligt, spara strunt pratet med miljö hit och dit om det ska vara på bekostnad av människoliv. Vi människor är så korkade ibland då vi går på flugor pådrivna av vissa intressen, mestadels är de mest pådrivande de med pengarna, de multinationella företagen, som oftast också får som de vill.

Låt mig hellre få fortsätta källsortera och köra min bensindrivna bil så vi får slut på den där förbaskade oljan som även den skördar många människoliv.

 

Se på klippet nedan och förundras över biobränsle kontra mat. Vilka drabbar detta och fattar ni vidden av den skada som det nu åsamkar dessa människor? Är det verkligen värt det?

 

Klicka HÄR för klippet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: