Regeringstjänsteman försöker hindra en demonstration

Välkomna eller förbanna den lag som nu trots allt trätt i kraft, snabbt och utan tid för eftertanke så klubbade man igenom detta. Jag tror inte det svenska folket skulle rösta för en sådan lag om det skulle vara en folkomröstning om FRA lagen. Makten glider ur folkets händer, ur journalisternas händer, ur polisväsendets händer osv.

Varför har vi så lätt att acceptera sånt här, är vi helt tafatta?

 

Det finns lite tips och råd att tillgå över hur man kan kringgå FRA för att inte få sin Internet korrespondens, telefon och mobil övervakad. Omvägarna kostar mer eller mindre pengar i beroende på den grad av ”säkerhet” som man vill ha, finns även gratis program.

Läs artikeln: Så undviker du FRA

 

Men helt ärligt, precis som någon annan här tidigare skrev. Dels så har man lyssnat av oss sen tidigare, nu har man bara gått ut öppet med det och frambringat en lag.

Vad säger att de som tillgodoser dessa ”krypterade” kanaler inte själva får sig en slant för att dela med sig av denna kaka till olika statsmakter? Money talks och inget är helt omöjligt i teknikens värld.

 

Men ett av de märkligaste skeendena i detta höga spel var då moderaternas eget ungdomsparti var ute och demonstrera (GRUNDLAGSSKYDDAD RÄTTIGHET) och blev hindrade från statsministerns och statsrådsberedningens presschef. Demonstrationen var i protest mot just FRA lagen. Läs gärna och reflektera över detta, både Sveriges Radio och Politikerbloggen rapporterade om detta igår (19/6). Varför ville de hindra sina egna från att göra sina röster hörda? Var det, som statsledningen hävdar, för att det var ett politiskt utspel från MUF:s sida under det nordiska statsministermötet som absolut inte hade med FRA frågan att göra?

 

För min del är det oväsentligt VAD det handlar om eftersom det är en grundlagsskyddad rättighet att demonstrera och yttra sin mening. Om nazister går på våra gator på självaste nationens dag utan att borgerliga politiker protesterar, varför är de så angelägna just nu?

 

Jo det ska jag säga er, för att det inte ser bra ut. Inte när rösterna hörs så tydligt från de egna leden. De som demonstrerar och protesterar från den borgerliga sidan kan vara de som räddar kvar de borgerliga i politiken överhuvudtaget. För vänta bara till nästa val, en generation väntar på att få fälla er och riva upp denna lag.

 

I rest my case till dess.

 

/Stefan Nilsson

 

 

Annonser

4 svar to “Regeringstjänsteman försöker hindra en demonstration”

 1. Sara Says:

  Intressant debatt att följa är på Federleys blogg, hans inlägg om FRA har fått 654 kommentarer.
  Där går det tydligt att skåda folks frustrationer.

  Vissa av kommentarerna:

  ”Fredrick, jag tänker driva anti-kampanjer mot dig så länge du befinner dig i offentlighetens ljus. Jag uppmanar alla läsare att komma ihåg de som var tongivande när det gällde att legalisera massavlyssning av svenska folket. Federley och Annie Faghag öppnade Pandoras ask och de fattar det inte själva ännu.”

  ”Jag led med dig när du ställde dig i talarstolen igår. Det syntes att du inte trivdes och var tvungen att ta ett svårt beslut. Tyvärr så fick jag se ett av de äckligaste rävspelen jag någonsin har sett! Det skulle ärligt talat varit bättre om du röstade ja istället! Nu tror viss del av befolkningen att förslaget är frid och fröjd! Centern och Federley räddar dagen! I själva verket så försöker du bara rädda ditt eget skinn och lura i svenska folket att förslaget nu är ok och inte integritetskränkande. Jag hoppas bara att de stackare du har lurat inte är för många!”

  ”Jag tänker aldrig glömma den 17:nde juni 2008, dagen då centerpartiet sålde våra privatliv till FRA med löftet att övervaka övervakarna!”

  Den svenska s.k. demokratin är inget annat än en fasad för ett system där topparna styr och deras lakejer fungerar som röstboskap.

  ”Fyfan. Åt helvete med dig och ditt politikersläkte. Det finns inget så motbjudande som er som anser er kunna försörja er på andras möda för att sedan använda det förtroende ni givits till att öka er egen makt på bekostnad av oss.”

  Läs Federleys inlägg på : https://www.blogger.com/comment.g?blogID=8350916&postID=1194340115038244208

 2. Lukas Says:

  Ojdå…många var riktigt arga och det med all rätt också.

  I förlängningen får vi se vart det hela far. Jag tror folk kommer vänja sig och invaggas i sin vardag igen.
  Det har ju gått så snabbt och accepterats av ett så lydigt folk som vi är.
  Jag hade gärna sett mer öppna debatter om detta bland politiker och olika sidors representanter, låt politikerna få övertala oss i tv sända debatter…som i USA.
  Varför är man så feg i Sverige?

 3. Ida D. Says:

  Jag fick följande info och satte upp på min blogg. Initiativet är positiv, så därför struntade jag i om vem som står bakom initiativet. Vet ni nått, hör ni nått – meddela mig jätte gärna-Vem är arrangör av den här demonstrationen:

  LÖRDAGEN DEN 28/6 KL 12:00 på KUNGSPORTPLATSEN! Demonstration mot FRA-Lagen.

  F.ö. såg ni artikeln i DN:
  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1042&a=796130

  Kritiken började att svida o klia ordentligt, va? 🙂

 4. Ida D. Says:

  F.ö. nu kommer man att ha en ny branch ”så undviker man FRA” och på så sätt ska många företag tjäna pengar. Man utnyttjar folks svagheter, kaos eller problem i visa situationer för att göra affärer, få makt eller nå egna mål.
  Så är det. Nu kommer vi att höra från tusentals olika håll om olika företag som kan skydda oss, gömma oss eller ge oss någon trygghet i våra egna privata liv som vår stat har sålt! Skamligt.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: