6½ anledningar till att varför vårdstrejken rör oss alla!

1. En påminnelse om att Sverige är långt ifrån jämställt då kvinnodominerande yrken inte respekteras med en skälig lön trots högskoleexamen. Det måste löna sig att utbilda sig. Det krävs lika många poäng för att bli sjuksköterska som civilekonom men ändå skulle nog ingen civilekonom i världen nöja sig med en ingångslön på 17500:-

2. En glad anställd är en bra anställd. I ett sånt utvecklat land som Sverige SKA vi kunna vara mer eller mindre ”bortskämda” med våra arbetsvillkor. Anledningar som att ”vi har det iallafall bättre än folk på kaffeplantagen i Guatemala” funkar inte. Vi är inte i Guatemala, vi är i Sverige!
2½. Att säga att ex lärare har också dåliga löner rättfärdigar inget. Två fel blir inte ett rätt. När lärarna strejkar stöttar jag det med!

3 ½. Vårdyrken måste få den respekten dom förtjänar. De är trots allt de människor som tar hand om oss när (INTE OM eftersom vi alla måste besöka sjukhus någon gång under våra liv!) vi är sjuka. Och när jag blir sjuk vill jag att en sjuksyrra som tycker om sitt jobb ska ta hand om mig. Bättre vård för patienterna (som är ALLA OSS!), helt enkelt.

4½. Visa att Sverige verkligen stannar när syrrorna går ut i strejk. Folk man är beroende av ska man inte tjafsa med helt enkelt. You don’t bite the hand that feeds you. Especially not when it’s the hand of an angry nurse! (Se bild…dom är pissed!)

5½. Strejken är inte samhällsfarlig. Sönderarbetate sjuksköterskor och barnmorskor som inte ens har lön to show for it däremot, där har ni en samhällsfara att snacka om!

6½. Helt enkelt för att slagord som: ”Varför är vi här och går? För vi inga pengar får!” skrikandes av en arg skara får mitt lilla demo-bultande hjärta att slå extra hårt.

Strejken rör oss alla för att vi kan inte klara oss utan ett fungerande vårdsystem. Och för att ha ett fungerande vårdsystem så måste vi ha fungerande vårdare! Tack och godnatt. /Nabila

Annonser
Publicerat i Nabila. Leave a Comment »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: