Angående Gudmundsons skrift i SvD:s ledarsida.

Vare sig det är ett skämt eller inte så fick han allt till det…kan inte göra annat än att instämma. Beklagligt nog ser jag inte det skämtsamma i det då april skämt ämnar att innehålla lite skoj i alla
fall. Vill man leka lekar om att man kan glänsa med sitt intellekt som egentligen inte är omgärdat av glans då det enbart är en regissör som befattar sig med 10-15 minuters filmer. Hur seriös är han egentligen? Han borde satsa på den populistiska politiken eller söka sig till
högerradikala partier.

Men herr Gudmundson, varför måste det ha att göra med att man är rädd och fruktar något?

”Storföretagsrepresentanter har sagt att de kommer hålla Wilders ansvarig för minskade försäljningsintäkter i arabvärlden” – Självfallet och det är inte mer än rätt, en fredlig bojkott är inte
mer än påpassligt och syftet med det är att det ska svida i plånboken. Perfekt enligt mig.

” En representant för NATO i Afghanistan har vädjat till Wilders att inte visa Fitna av hänsyn till soldatliv och Afghanistans demokratiseringsprocess.” – Är det så konstigt att NATO soldater
lider? De befinner sig i krig och blir i alla fall beskjutna av fientliga grupper i Afghanistan oavsett det här eventuella ”aprilskämtet”. Tror Gudmundson exempelvis att de danska soldaterna nere på marken i Irak gläder sig åt att man kämpar så hårt för den alldeles utmärkta yttrandefriheten i Danmark, som egentligen för den delen redan fungerar problemfritt och utan hinder? Vad ger det soldaterna som försöker vinna hearts and minds i de områden där de verkar? Soldaterna får ta första smällen. Inte särskilt långsiktigt tänkt Gudmundson men sen så är det ju bara att betrakta det som ett aprilskämt, hela grejen kanske är ett endaste stort skämt.

”Ledande journalister, som legendaren Henk Hofland, har sagt att Wilders själv bär ansvaret om nederländska medborgare skulle mördas som följd av den eventuella filmen.” – Men lilla Gudmundson, med ”resurser” (10-15 minuters film) att göra en film så satsar man tydligen vartenda litet rött öre på att spela 10-15 minuter rakt i händerna på de som redan står och är lika hatiska som Geert Wilders, fast de står på andra sidan gemenskapen. Men det är ju säkert också ett skämt, jag menar att vi ska behöva bli förhindrade att uttala vad vi vill pga. några extrema muslimer. Dessa extremister står Geert Wilders mer närmre än den muslimska majoriteten.

”[…] en företrädare för holländska Unilever menade att ”Wilders är ond, och ondska måste stoppas”. – Denne företrädare verkar ha kunskap om Wilders egentliga avsikter vilket är att ytterligare öka sprickan mellan muslimer och icke-muslimer vilket är ytterst beklagligt. Hade han velat göra nytta under sina 10-15 minuter i rampljuset så kunde han ha gjort något vettigt av den tiden. Han kommer i alla fall att bli bortglömd då det är pengar som styr idag mer än något annat intresse. Glöm giganternas kamp där intellektuella människor utmanade varandra i teologi, vetenskap, fysik, kemi, matematik, biologi, konst, språk osv. Diskussioner som berikade och visade på människors samexistens. Det är vad våran religion Islam är känt för, att förena folk och leva i frid och fred med varandra. Högkulturer har blomstrat under islamiskt styre. Inte att jämföra med dagens dekadenta muslimska nationalstater.

Vidare fortsätter Gudmundson.

”Han har blottat hur etablissemanget fördomsfullt ser på muslimer som ett våldsbenäget kollektiv som inte tål ifrågasättande argumentation i trosfrågor. Han har pekat på hur rädda vi har blivit. Bara genom att påstå att han har en film.” – ”[…]fördomsfullt ser på muslimer” skriver du Gudmundson, vilka muslimer pratar vi om? Vilka muslimer är det etablissemanget ser på? Pratar du om dom som bojkottar, är det i så fall hotfullt att bojkotta? Pratar vi om de som redan skjuter på NATO soldater innan filmen ens haft premiär, innan rondellhundar och nidbilder tog sin plats? ELLER pratar vi om den minimala minoritet som är nästintill obefintlig bland världens nästan 1.5 MILJARDER muslimer? Är det fortfarande ett skämt det här? Jag skrattar inte och jag bländas inte av Geert Wilders intellekt, för den skarphet han borde ha är inte närvarande och har nog inte varit det heller.
Tror inte denne Gudmundson att det är Geert Wilders som är den som  klumpar ihop muslimerna då han vet att alla världens muslimer har Koranen som urkund och att gemene man inte gör en direkt distinktion när den hör stycken ur Koranen läsas upp medan saker och ting sprängs i luften. Jag kan gå in på en extremist sida och se hur dessa redan idag gör det Geert Wilders planerar att göra. Vare ingen som såg de unga killarna i ”Det svider i hjärtat” på svt då de satt och tittade på såna där krigsfilmer? Det är inget nytt det Wilders försöker göra.
Han förflyttar bara det som redan finns till allmänhetens kännedom. Men vad och vem tjänar på att genomföra en sån handling annat än Wilders små politiska ambitioner?!
Det är generöst av Gudmundson att i alla fall klämma till det där sista i sitt försök att vara någorlunda kritisk.

”Det finns dock anledning att tro att Geert Wilders inte är fullt så subtil. Inte minst har hans uttalande om att koranen borde förbjudas gjort att det är svårt att ta honom på allvar som en demokratins förkämpe[…]”.

Men det är ett skämt och hittills är det enbart eventuellt en film som KAN komma att visas så tillåt oss börja garva redan nu.

Bäraren av ditt namn skall enligt den fornnordiska meningen skyddas av gudarna. Vi muslimer ber om skydd av GudEN och det gör vi dag och natt mot ondska och död.

Grattis på namnsdagen den 2 april herr Gudmund(son),
dagen efter premiären så har du två saker att fira.

/Mohamed

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/artikel_1026059.svd

Annonser
Publicerat i Mohamed. 3 Comments »

3 svar to “Angående Gudmundsons skrift i SvD:s ledarsida.”

 1. Rachid Says:

  Masha Allah!

  Bra skrivet.

  Det sägs att en beduin gick och urinerade i en brun som betraktades som helig.
  Människorna blev arga och hoppade genast på honom för att hindra honom och sa: Vad håller du på med?!

  Han svarade då: jag vill bli känd även med förbannelser

 2. Abo Sofian:-) Says:

  Bra skrivet!
  Som du säkert redan vet så har han varit farten ganska länge. Han har fått kritik på en rad andra bloggar bla jinge som ni länkar till. En sammanfattning av jinges artikel finns på Forum för frihet, där han oxå hoppar på bloggar skribenterna.
  http://forumforfrihet.blogspot.com/2008/03/per-gudmundssons-prlor-i-bloggvrlden.html

  Skrämmande att han skriver ledare på en av sveriges största morgontidningar.

 3. Ahmed Siraj Says:

  Geert Wilders och Gudmundsson har två saker gemensamt:

  1. De är liberaler (Geert har bildat egen parti)

  2. Båda är ”fascinerade” av islam

  PS: Kanon bra inlägg!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: